Βασικές Αρχές Διατροφής και Διαιτολογίας

Βασικές Αρχές Διατροφής και Διαιτολογίας

Το πρόγραμμα Βασικές Αρχές Διατροφής και Διαιτολογίας αποσκοπεί στο να εμπλουτίσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των επιμορφούμενων, οι οποίοι εργάζονται ή σκοπεύουν να εργαστούν στον τομέα της υγείας ή σε τομείς υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα, το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα εμπίπτει στον ευρύτερο τομέα της διατροφής. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εξεταστούν οι βασικές έννοιες της επιστήμης της Διατροφής, καθώς και πώς αυτές εμφανίζονται στην καθημερινή πράξη. Επιπλέον, θα γίνει ανάπτυξη θεμάτων σχετικά με τις σύγχρονες εξελίξεις που αφορούν τις βιοεπιστήμες οι οποίες εμπλέκονται με την διαιτολογία, όπως η φαρμακολογία, η βιοτεχνολογία κλπ. Ακόμα, θα γίνει λόγος για θέματα όπως η δεοντολογία και η νομοθεσία στον κλάδο της Διατροφής – Διαιτολογίας καθώς και για τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής στο χώρο εργασίας.
Τέλος, στόχος της επιμόρφωσης είναι η εμβάθυνση σε διάφορα θέματα, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά ένας επαγγελματίας υγείας με τελική απόρροια την καλύτερη διαχείριση περιστατικών και καταστάσεων που σχετίζονται με τον τομέα της Διατροφής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  1. επαγγελματίες υγείας (διαιτολόγους, γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές κ.α)
  2. επαγγελματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος (τεχνολόγους τροφίμων, σεφ, τραπεζοκόμους κ.α)
  3. απασχολούμενους στον τομέα του αθλητισμού (γυμναστές, personal trainers, προπονητές)
  4. οποιοδήποτε άτομο που επιθυμεί να επιμορφωθεί στις βασικές έννοιες της διατροφής και διαιτολογίας.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι επιμορφούμενοι θα έχουν αποκτήσει επιστημονικές γνώσεις σε θέματα:

  • Αρχών Διατροφής
  • Θεραπευτικής Διαιτολογίας
  • Παχυσαρκίας και Μεταβολισμού
  • Τεχνικών Παρασκευής Διατροφής
  • Γενικής Χημείας, Αναλυτικής Χημείας και Ειδικών Θεμάτων Φυσικής
  • Χημείας Τροφίμων – Βιοχημείας
  • Μοριακής Βιολογίας – Γενετικής – Βιοτεχνολογίας
  • Ανατομίας – Φυσιολογίας
  • Μικροβιολογίας – Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας
  • Ασφάλειας και Υγιεινής στην Εργασία
  • Βιοστατιστικής
  • Κλινικής Παθολογίας

Μεθοδολογία εκπαίδευσης

Η παρακολούθηση του προγράμματος υλοποιείται με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης έχει τετράμηνη διάρκεια και οι συμμετέχοντες υποστηρίζονται εξ ολοκλήρου online.

Πιστοποίηση

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ακολουθεί η υποχρεωτική συμμετοχή στις τελικές εξετάσεις για την λήψη πιστοποιητικού «Βασικές Αρχές Διατροφής και Διαιτολογίας» μέσω της εξεταστική μεθόδου examinyπου υποστηρίζεται από τον φορέα πιστοποίησης Vellum Global Educational Services.

  • 1. Ασφάλεια και Ανάλυση Τροφίμων
  • 2. Βασικές Αρχές Διατροφής
  • 3. Ιατρικοβιολογικά Ζητήματα
  • 4. Κλινική Διατροφή
User Avatar
Η Νικολάκη Ρούλα σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης και είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος. Είναι εξειδικευμένη στη δίαιτα Low FODMAP για το Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου. Εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτιδα τμήματος Διατροφής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ" από το 2016. Το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά ενώ έχουν γίνει και παρουσιάσεις αυτού σε ιατρικά συνέδρια. Από το 2019 έως και σήμερα εργάζεται ως Εκπαιδευτικός στην Μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Από το 2020 κι έπειτα έχει αναλάβει την εισήγηση σεμιναρίων με θέμα τη Διατροφή και τη Διαιτολογία. Παράλληλα, δραστηριοποιείται ως ελεύθερη επαγγελματίας στον τομέα της Διατροφής - Διαιτολογίας.