Vellum Certified Expert in Maquillage

Vellum Certified Expert in Maquillage

Ο «Ειδικός maquillage» είναι ο ειδικευμένος επαγγελματίας ο οποίος διαθέτει τις απαιτούμενες πρακτικές, γνωστικές και δημιουργικές δεξιότητες για την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του προσώπου καθώς και την μεταμόρφωση αυτού.

Αποτελεί πρόσωπο ιδιαίτερης εμπιστοσύνης καθώς σ’ αυτόν «εναποθέτουν» οι ενδιαφερόμενοι το πρόσωπό τους για την «κάλυψη» των αισθητικών ατελειών του.

Ειδικότερα, είναι αυτός που με τη σωστή χρήση των εργαλείων και υλικών του μακιγιάζ καταφέρνει με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και την υγιεινή, μπορεί να μεταμορφώσει και να αναδείξει το ανθρώπινο πρόσωπο και σώμα.

Το πιστοποιητικό «Certified Expert in Maquillage» πιστοποιεί τις επαγγελματικές δεξιότητες:

  • νεοεισερχομένων στον κλάδο της αισθητικής
  • εργαζόμενων αισθητικών ή βοηθών αισθητικών, για την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων
  • ανέργων, φοιτητών ή αποφοίτων ΤΕΙ, ΙΕΚ ή και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στο κλάδο της αισθητικής.

Μεθοδολογία εκπαίδευσης

Η παρακολούθηση του προγράμματος υλοποιείται με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης έχει τρίμηνη διάρκεια και οι συμμετέχοντες υποστηρίζονται εξ ολοκλήρου online.

Πιστοποίηση

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ακολουθεί η υποχρεωτική συμμετοχή στις τελικές εξετάσεις για την λήψη πιστοποιητικού «Vellum Certified Expert in Maquillage» μέσω της εξεταστική μεθόδου examinyπου υποστηρίζεται από τον φορέα πιστοποίησης Vellum Global Educational Services.

User Avatar
Η Νένα Σταμπουλίδου γεννήθηκε στα Γρεβενά από γονείς εκπαιδευτικούς και είναι μητέρα τριών αγοριών. Σε ηλικία επτά ετών μετακόμισε με την οικογένειά της στην Γερμανία όπου και αποφοίτησε από το Ελληνογερμανικό Δημοτικό Σχολείο. Το 1987 εισήχθη στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών από όπου και αποφοίτησε το 1993 ως Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός. Το 1996 εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Αισθητικής από όπου και αποφοίτησε το 2000. Το 2001 παρακολούθησε ετήσιο πρόγραμμα Επαγγελματικού Μακιγιάζ σε μεγάλο κέντρο Επαγγελματικών Σπουδών αισθητικής στη Θεσσαλονίκη. Τον Οκτώβριο του 2009 εισήχθη στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε πρώτη στο έτος της τον Ιούνιο του 2010. Από το 2002 έως και σήμερα εργάζεται ως Εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στον κλάδο της Αισθητικής του Τομέα Υγείας των ΕΠΑΛ (πρώην ΤΕΕ). Παράλληλα δραστηριοποιείται ως Make up artist. Λατρεύει την τέχνη του Μακιγιάζ και ενημερώνεται συνεχώς σχετικά με τις νέες τάσεις του παρακολουθώντας σεμινάρια κορυφαίων make up artists. Λίγα Λόγια από την εισηγήτρια του προγράμματος: "Θα μπορούσα να περιγράψω την τέχνη του μακιγιάζ με πολλές λέξεις. Δημιουργία, αγάπη, έκφραση, πρόκληση, μαγεία. Είναι τόσα πολλά τα συναισθήματα που νιώθεις μετά από ένα επιτυχημένο μακιγιάζ, που αυτό το κάνει μαγικό. Η λάμψη , η χαρά και η ικανοποίηση στα μάτια του μοντέλου, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που θα μπορούσε να έχει ένας make up artist. Έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει το βλέμμα του προσώπου και αυτό είναι το πιο σπουδαίο. Έχω δει πρόσωπα που έρχονται στα ραντεβού μας αγχωμένα, νευρικά και σκυθρωπά να φεύγουν χαρούμενα, ικανοποιημένα και με αυτοπεποίθηση! Είναι η στιγμιαία μεταμόρφωση που κάνει την τέχνη αυτή ελκυστική και ενδιαφέρουσα. Θα προσπαθήσω όσο πιο απλά, αναλυτικά και περιγραφικά να σας γνωρίσω αυτό το μαγικό κόσμο. Πέραν τούτου όμως χρειάζονται πολλές ώρες εξάσκησης. Όλα τα πρόσωπα γύρω μας αρχίζουν και αποτελούν πρόκληση. Αρχίζουμε και τα παρατηρούμε βασιζόμενοι στις γνώσεις και στους γενικούς κανόνες του μακιγιάζ. Αποκτούμε κρίση όσον αφορά την τεχνική, τα χρώματα και το ύφος του μακιγιάζ. Η εξάσκηση φέρνει εμπειρία και η εμπειρία μακροπρόθεσμα επιτυχία. Όλα αυτά σε συνδυασμό πάντα με το σεβασμό απέναντι στον πελάτη όσον αφορά στην ποιότητα των υλικών, στην υγιεινή και στην εχεμύθεια. Όση δύναμη έχουμε όμως να μεταμορφώσουμε ένα πρόσωπο άλλη τόση έχουμε και να το καταστρέψουμε. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποκτήσουμε εμπειρία στη χρήση διαφόρων υλικών, στην ανάμιξη και επιλογή των χρωμάτων και στην ορθή αναγνώριση του προσώπου και των επιμέρους χαρακτηριστικών. Εύχομαι σε όσους αγαπήσουν αυτή την τέχνη και αποφασίσουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτή, να έχουν υπομονή, ζήλο και επιμονή." Με εκτίμηση, Νένα Σταμπουλίδου