Γερμανικά για τον Τουρισμό

Γερμανικά για τον Τουρισμό

Το «Freestudies Deutsch für den Tourismus – Γερμανικά για τον Τουρισμό» απευθύνεται σε ενήλικες που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις της γερμανικής γλώσσας σε αρχάριο επίπεδο με σκοπό να επικοινωνούν στην καθημερινότητα αλλά και πιο συγκεκριμένα στον τομέα του τουρισμού.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το πρόγραμμα αποτελείται από 8 διδακτικές ενότητες κάθε μία από τις οποίες εστιάζει σε διαφορετικές πτυχές της γλώσσας αλλά και σε διαφορετικούς τομείς της γερμανικής καθημερινότητας προκειμένου να εξοικειωθούν οι καταρτιζόμενοι με τη γλώσσα και τις ανάγκες επικοινωνίας.

Σε κάθε ενότητα εκτός από τις γνώσεις που παρέχονται σε θεωρητικό επίπεδο θα βρείτε και διαλόγους προσαρμοσμένους σε πραγματικές επικοινωνιακές συνθήκες οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε κατάλληλα προκειμένου να επικοινωνήσετε σε πραγματικό επίπεδο σε αντίστοιχες συνθήκες.

Θα βρείτε ακόμη και επιπρόσθετες ασκήσεις είτε λεξιλογίου είτε γραμματικής για να εξασκείτε άμεσα τις νέες γνώσεις που αποκτάτε κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Επιπλέον υπάρχουν βίντεο και κείμενα για να γνωρίσετε καλύτερα και την γερμανική κουλτούρα και τον γερμανικό πολιτισμό. Η παρακολούθηση του προγράμματος υλοποιείται με ασύγχρονη τηλεκατάρτιση και είναι δυνατή η επίλυση αποριών και διευκρινίσεων μέσω e-mail ανά πάσα στιγμή.

ΣΚΟΠΟΣ

Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος “Γερμανικά για τον Τουρισμό” είναι να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με τις απαραίτητες γλωσσικές και επικοινωνιακές δεξιότητες στον τομέα του τουρισμού. Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατανόηση και χρήση βασικών εκφράσεων και λεξιλογίου που σχετίζονται με τον τουρισμό, την παροχή υπηρεσιών, τη φιλοξενία, καθώς και την επίλυση καθημερινών προβλημάτων ή αποριών που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ” Γερμανικά για τον Τουρισμό ” απευθύνεται σε:

  • Επαγγελματίες στον τουριστικό τομέα: Ξενοδοχοϋπαλλήλους, υπαλλήλους σε τουριστικά γραφεία , οδηγούς , συνοδούς τουριστών και γενικά όσους εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και επιθυμούν να βελτιώσουν την επικοινωνία τους με γερμανόφωνους πελάτες.
  • Φοιτητές τουριστικών σπουδών: Σπουδαστές σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων που επιθυμούν να αποκτήσουν επιπλέον γλωσσικές δεξιότητες για να ενισχύσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές.
  • Επαγγελματίες εστίασης: Υπαλλήλους σε εστιατόρια , καφετέριες και μπαρ που επιθυμούν να εξυπηρετούν αποτελεσματικά γερμανόφωνους τουρίστες.
  • Άτομα που ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τουρισμό: Όσο ι θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις γερμανικών προκειμένου να ενισχύσουν την πιθανό τη τα απασχόλησής τους στον τομέα του τουρισμού.

ΜΕΘΟΛΟΓΙΑ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ακολουθεί η υποχρεωτική συμμετοχή στις τελικές εξετάσεις για την λήψη πιστοποιητικού «Freestudies Deutsch fürden Tourismus – Γερμανικά για τον Τουρισμό» μέσω της εξεταστική μεθόδου examiny, που υποστηρίζεται από τον φορέα πιστοποίησης Vellum Global Educational Services.

Η παρακολούθηση του προγράμματος υλοποιείται με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης έχει τρίμηνη διάρκεια και οι συμμετέχοντας υποστηρίζονται εξ ολοκλήρου online.

User Avatar
Η Δάφνη Δίτσα είναι πτυχιούχος του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και πλέον εργάζεται ως καθηγήτρια γερμανικών παραδίδοντας μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες.