Τι είναι το Vellum Hospitality Services Skills Certified Waiter;
Βασικός σκοπός του επαγγέλματος του σερβιτόρου είναι να φροντίζει για την προετοιμασία του χώρου εστίασης – αναψυχής, ώστε να παρέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες σερβιρίσματος εδεσμάτων και ποτών στους πελάτες, δημιουργώντας φιλικό περιβάλλον για να τους προτρέψει να γίνουν τακτικοί επισκέπτες και τέλος να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες είσπραξης των λογαριασμών και να συμμετέχει στην ολοκλήρωση τω διαδικασιών κλεισίματος του χώρου εστίασης – αναψυχής.
Σε ποιους απευθύνεται το Vellum Hospitality Services Skills Certified Waiter;
Το πιστοποιητικό Σερβιτόρος-Τραπεζοκόμος αφορά όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης, αλλά και όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο αυτό.
Εκπαιδευτικοί στόχοι:
Σκοπός του πιστοποιητικού είναι να αξιολογήσει σε θεωρητικό επίπεδο έναν υποψήφιο, σε βασικές έννοιες/γνώσεις που πρέπει να κατέχει κάποιος που επιθυμεί να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο κλάδο και ειδικότητα, όπως την εστιατορική τέχνη και τους κανόνες γαστρονομίας – οινολογίας, τους κανόνες σερβιρίσματος φαγητών και ποτών στους πελάτες χώρων εστίασης – αναψυχής (ξενοδοχεία, εστιατόρια, επιχειρήσεις κέτερινγκ, αναψυκτήρια, λέσχες, οργανισμούς, καφετέριες, κλπ), συνδυάζοντας γνώσεις που αφορούν στις επισιτιστικές επιχειρήσεις, στην ιεραρχία και στις αρμοδιότητες των υπάλληλων. Όπως και γνώσεις που αφορούν στον εξοπλισμό του εστιατορίου και τη χρήση του, τα γεύματα και τους κανόνες σύνταξης μενού, τους κανόνες Υγιεινής, αλλά και βασικές δεξιότητες όπως τη διαχείριση του χρόνου, την προσεκτική εμφάνιση και την αντιμετώπιση των παράπονων.
Με την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος θα λάβετε:
- Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.
- Πιστοποιητικό Vellum Hospitality Services Skills Certified Waiter.
- Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass όπου απονέμονται βαθμοί ECVET.
-
1. Ιστορική αναδρομή
-
2. Οι επισιτιστικές επιχειρήσεις
-
3. Οι εργαζόμενοι στα τμήματα
-
4. Το εστιατόριο
-
5. Art de la table
-
6. Τα γεύματα
-
7. Σερβίρισμα πελατών
-
8. Σερβίρισμα κρασιού
-
9. Σερβίρισμα ποτών
-
10. Γενικοί κανόνες υγιεινής